Blueidea

Nu finns Blue Idea även i Sverige

Blue Idea är ett danskt bolag, grundat 2009 som genom åren arbetat upp en imponerande kundbas i Danmark. Sedan 2012 har företaget haft kunder i Sverige och allteftersom det har blivit fler och fler kunder i Sverige har behovet av ett Sverigekontor växt. Blue Idea har nu över 450 kunder i Danmark och Sverige och deras kunder skickade under 2014 mer än 24,5 miljoner SMS.

lue Idea tillhandahåller ett kommunikationsverktyg i form av en sms-tjänst som innebär att kommunerna kan kommunicera till både webb, sms och facebook samtidigt. Utseendet på webben kan kommunen designa efter eget önskemål. 

SMS-Direkt.se omfattar en databas med alla mobilnummer i Sverige och uppdateras varje dag. Mobilnumren är grupperade efter kommun, postnummer, ort, gata och husnummer, vilket gör det enkelt att skicka meddelanden till alla invånare i en kommun eller att begränsa utskicket till tio husnummer i ett visst kvarter. 

– Det är ett lättillgängligt internetbaserat verktyg som enkelt kan integreras i befintliga arbetsflöden och system, berättar Magnus.  Man kan till exempel skicka ut varningar i kritiska situationer såsom förorening av dricksvatten. 

För de av Blue Ideas kunder som har VA-banken finns möjlighet att använda registret till att skicka sms till kunderna vid till exempel en vattenläcka. Blue Idea använder helt enkelt adresserna i VA-banken för att hämta kundernas mobilnummer i sitt eget system. 

En helt ny funktion
– Nu kan vi avslöja att vi kan erbjuda en ny tjänst till våra kunder som har VA-banken, säger Magnus. 

Det har länge funnits ett behov hos kommunerna att kommunicera internt via sms, då man inte har VA-banken tillgänglig. Från VA-bankens interna meddelandefunktion går det från och med version 4.5 att, förutom mejl och interna meddelanden, även skicka sms. Tjänsten kräver inte Blue Ideas fulla kommunikationsverktyg. Sms-avgift och månadskostnad debiteras av Blue Idea. Kontakta oss för mer information!


Med över 7,3 miljoner mobiltelefoner i Sverige är SMS-Direkt.se ett extremt effektivt sätt att distribuera information och larm. I genomsnitt 75 procent av befolkningen – eller drygt 90 procent av hushållen kan nås med SMS-Direkt.se.