• Vi erbjuder ett stort antal kurserVi erbjuder ett stort antal kurser
_U0A9762-webb

Utbildning

Vi erbjuder ett stort antal kurser för våra produkter. Vi har både grundkurser för nybörjaren och mer avancerade kurser där du som van användare kan lära dig mer om våra produkter/program. Vi håller gärna kurserna på plats hos dig och anpassar kursen efter din verksamhet. Om du saknar någon kurs i vårt kursutbud, tveka inte att höra av dig. Vi håller gärna kurser på begäran och anpassar dem efter ert behov.

Varje vår och höst har vi kursveckor om VA-banken och myCarta, som hålls på våra kontor i Växjö, Stockholm och Örebro. Vi kan även hålla utbildningarna på plats hos er, vid tillräckligt många deltagare. Skicka oss gärna en intresseanmälan (se länkar nedan), så kontaktar vi er vid nästa kurstillfälle.

Aktuella kurser

För närvarande har vi inga kommande kurser

 
VA-banken VA

VA-banken

I Grundkursen för VA-banken får man grundläggande kunskap om hur man använder VA-banken. Till exempel får man lära sig att registrera driftstörningar, hantering av kartan, göra utsökningar, hitta planerade insatser och mycket annat.

I fortsättningskursen får man lära sig hur man kan söka fram inlagd information i VA-banken. Vi tittar på praktiska exempel och ger många användbara tips. I mån av tid tittar vi även på statusvärdering av distrikt.

I version 4.8 av VA-banken har digitaliseringen fått nytt utseende och många nya funktioner. Nu finns därför en kurs i VA-edit där du får en genomgång av modulen. Vi lär dig en massa tips och trix som du har stor användning av i ditt arbete med VA-edit. 

 
Server_myc1

myCarta

myCarta karthanteringskurser ligger till grund för att lära sig hur man på ett enkelt och intuitivt sätt kan skapa de olika kartor som det finns behov av inom en kommun. Det kan röra sig om avancerade VA-kartor till enklare ”Visa lediga tomter”-kartor.

myCarta kartkurser vänder sig till allt från avancerade GIS-/Kart hanterare till de som fått ett verksamhetsansvar för att skapa kartor till sin verksamhet

 

Databaser

Drift och hantering av databaser kan i vissa lägen vara en stor frågeställning då man känner att man är helt i händerna på IT-avdelningen eller konsulter. Vi försöker ge våra kunder en grundläggande utbildning för att kunna hantera frågeställningar som uppkommer i samband med hanteringen av geografisk (spatial) information samt att man får en förståelse för hur databasen fungerar.

Ofta gör vi detta i form av riktade utbildningar utifrån den databasmiljö som existerar på plats hos er. Vi kan även erbjuda mer helhetsinriktade utbildningar för att ge en förståelse runt databaser och dess drift.

 

Anpassade kurser

Geografisk information och hantering av all övrig data inom en organisation som ska presenteras på en karta, excelark eller andra rapporter i samverkan är något vi inom VA-utveckling har en lång och bred erfarenhet av. Detta i samverkan med olika databaser och GIS/CAD/MÄT kartverktyg som vi har stor kunskap i, är sådant vi tillsammans med kunder sätter upp riktade kurser inom för att tillsammans med de olika arbetskategorierna hitta bästa metodik i hantering för varje enskild organisationsdel.