Vi stödjer Team Rynkeby - God Morgon Växjö

Rynkeby_nyhet

I sommar ska Anne cykla till Paris med Team Rynkeby - God Morgon Växjö för andra gången. Team Rynkeby - God Morgon Växjös främsta syfte är att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer.

VA-utveckling är guldsponsorer 2018.

Team Rynkeby kör till Paris för 17:e gången under vecka 27 2018. Projektet består av 1 900 cyklister och 450 funktionärer fördelade på 48 lokala lag från sex länder: Sverige (15 lag), Danmark (18 lag), Finland (7 lag), Norge (6 lag), Färöarna (1 lag) och Island (1 lag).

Rynkeby Foods A/S och God Morgon, står för alla centrala projektkostnader och det innebär att pengarna som Team Rynkeby - God Morgon samlar in i varje land oavkortat går till den lokala barncancerorganisationen i respektive land. I Sverige går de insamlade medlen till Barncancerfonden.

Cykelbild_nyhet2

Forskningen kan inte förklara varför barn får cancer

Barncancer är en mycket allvarlig sjukdom. Forskningen har kommit långt på senare år, och idag kan man rädda 80 procent av barnen som drabbas av cancer, men sjukdomen är fortfarande den främsta orsaken till sjukdomsrelaterade dödsfall bland barn i åldern 1 till 15 år.

En del av barnen som överlever cancer måste också under resten av sina liva leva med biverkningarna från behandlingen som de fått. En del blir sterila, andra måste amputera armar eller ben och en del får så allvarliga hjärnskador att de aldrig kommer att kunna leva ett normalt liv.

Den stora utmaningen i kampen mot sjukdomen är att barncancer inte är likadan som cancer hos vuxna. Forskarna vet faktiskt inte varför barn får cancer. Därför behövs det en målmedveten forskningsinsats för barncancer som ger forskningen möjlighet att hitta en lösning och utveckla bättre och skonsammare behandlingsmetoder så att barnen inte bara överlever, utan kan leva ett normalt liv efter sjukdomen.

Merparten av pengarna som Team Rynkeby varje år skänker till barncancerorganisationer i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island går just till att stödja forskning om barncancer.

Du kan också hjälpa till att stödja forskningen om barncancer.

Både privatpersoner och företag kan stötta via Annes insamling (du får kvitto på inbetalningen)
Till Annes insamling

Eller välj något av nedanstående alternativ:

Swish
Stötta Team Rynkeby Växjö genom att Swisha till: 1236702369

Företagssponsring
Vill ert företag vara med och sponsra Team Rynkeby - God Morgon Växjö? Kontakta Anne Wolgast, anne@va-utveckling.se.

Läs mer om Team Rynkeby - God Morgon på deras hemsida, www.team-rynkeby.se2017-12-01